Limfog

Från skog till limfog

Kvalitetsvirket som utgör kärnan i vår berömda limfog kommer från de djupa skogarna uppe i norr och är certifierad. I vår moderna tillverkningsprocess pressas trälameller samman under stort tryck och hög värme vilket gör att vi endast behöver använda 0,02% miljöanpassat lim. Resultatet ger en sömlös, vacker och naturlig finish med otrolig formstabilitet. Vi erbjuder våra kunder en stor bredd av fasta längder och tjocklekar i önskad kvalitetsnivå. För att hålla smuts och fukt borta skyddas skivorna styckvis av en miljövänlig krympplast innan de levereras ut till kund.

limfog furu

Limfog Furu

Våra limfogsskivor tillverkas av stark certifierad furu som växt sig långsamt i Sveriges välskötta skogar. Skivorna kan levereras med olika frästa profiler, till exempel fasade eller rundade kanter. Vi kan även anpassa kvalitet, förpackning och utförande efter dina önskemål.

limfog ek

Limfog Ek

Köksbänk, bordsskiva eller bokhylla? Ek är ett klassiskt, vackert och slitstarkt hårdträ som aldrig går ur tiden. Vår limfog är fingerskarvad med europeiskt ursprung och finns i de mest förekommande dimensionerna i 18 mm tjocklek.

limfog gran

Limfog Gran

Ess-Enn Timber levererar limfog i gran till både nöjda DIY-kunder men även till mejeriindustrin i Europa i form av speciella skivor för lagring av ost. Där är kraven höga både när det gäller kvalité men även att limmet möter dom kraven som livsmedelsindustrin kräver.

fixboard logo

Fixboard

FixBoard är vårt egna populära varumärke och representerar ett komplett sortiment av massiva limfogsskivor med medföljande konsumentinformation. För att varje butik skall nå maximal försäljning är sortimentet av hobbyskivor under ständig utveckling.

  • Erbjuder valfrihet då skivorna tillverkas i en stor mängd olika format.
  • Ett välkänt varumärke som står för kvalitet, service och miljötänkande.
  • Levereras i en modern, säljande och skyddande förpackning.
  • Naturligtvis FSC® certifierat för ett hållbart skogsbruk.
fixboard logo
ess-enn trappa

Möbel- och trappämne

I över 40 år har vi tillverkat limfog av högsta kvalitet. Till detta används endast de finaste råvarorna som långsamt fått växa till sig i norra Sveriges djupa skogar. Virkets noga kontrollerade fuktkvot på 8-10% lämpar sig mycket bra för möbel-, säng- och kökstillverkare där höga krav ställs på hållfasthet, hållbarhet samt estetiskt vacker ådring. För oss är det mesta möjligt och produktionen helt kundanpassad – testa oss! 

Kvalitetsinformation och toleranser

Vår limfog tillverkas i två olika kvalitetsnivåer för olika användningsområden. Mest förekommande är som ett möbelämne och som hobbyskivor. Naturligtvis kan vi också anpassa kvalitetsnivån helt efter dina specifika krav.

A/B Möbelkvalité

A-sidan innehåller alla former av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande svarta kvistar med en max diameter av ca 10-15mm. Märgprickar och mindre mängd fastsittande märg är tillåten, dock max ca 100-150 mm. Välavvägd mönsterbild. Skivans B-sida är av lägre kvalité.

B/C Hobbykvalité

A-sidan innehåller alla former av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande svarta kvistar, max diameter av ca 15-30mm. Fastsittande märg, max ca 300mm, kan förekomma. Kvist och kådlåpsreparationer kan erfordras. Väl avvägd mönsterbild. Skivans B-sida är av lägre kvalité.