Trävaror

Hos oss hittar du ett brett sortiment av träprodukter för ett oändligt antal användningsområden. Förutom sortimentet i fasta längder kan vi även ta specialbeställningar. Det mesta inom trä är möjligt – testa oss!

sågade trävaror
Sågade trävaror

Vårt kubbsågverk kan hantera både furu och gran

Anrika Tibro är känt för sin långa tradition av möbeltillverkning, där timret till vårt sågverk kommer från de fina skogarna i kringliggande Skaraborg. Här producerar vi förstklassig kubb med 10 till 18 cm i topp och stocklängder på 2,55 m resp 3,0 m. Efter inmätning av VMF Qbera sorteras stocken i timmersorteringen. Den moderna sågen har en kapacitet på 750 stock per timme och består av en rak produktionslinje med planreducerare, profileringsaggregat samt delningssåg. För att uppfylla målen för KD 56°C/30 min-märkning sker själva torkningen i kammartorkar med ventilationstorkning. Slutprodukten blir bl.a. konstruktionsvirke och emballagevirke, men även virke till vår limfogstillverkning där kraven på friskkvistsortering är hög. Allt spillmaterial tas om hand och blir till nya briketter för värmeverk och pannor. Sedan 2018 har omfattande investeringar gjorts bland annat ny timmersortering, hyvellinje samt allmänna uppgraderingar. 

  • Vi innehar KD 56/30 certifikat.
  • Vi är certifierade enligt FSC® (License code: FSC-C007709)
  • Vi är certifierade enligt PEFC (License code: PEFC/05-35-152)
sågade trävaror

Hyvlade trävaror

Det mesta inom trä är möjligt

Vår buntanläggning är en av Sveriges mest moderna, men vår skickliga personals erfarenhet är resultatet av en mångårig småländsk tradition inom hyvlingsindustrin. Vi erbjuder ett brett sortiment av hyvlade trävaror, framför allt läkt men även planhyvlat och spontat.

Ur vårt standardsortiment buntar och paketerar vi halvpaket inkl. kvartspaket och märker upp leveransen efter era behov. För den holländska marknaden håller vi ett ”Pick-a-Pack”-lager i gran 22/25/32 mm hyvlat för extra snabba leveranser. Vi har även möjlighet att erbjuda exakt kapat i svärdkap (+-2 mm) för speciella ändamål.

Vår höga servicegrad gör det mesta möjligt, så välkommen med dina specifika förfrågningar.

hyvlade trävaror