essenn_limfog_ikon

Limfog

Vår limfog är FSC-certifierad (FSC-C007709) och vår råvara kommer från de välskötta Svenska skogarna.
Med egen tillverkning och hög leveranssäkerhet är vi en pålitlig leverantör.

Limfog Furu – Hobby

Ess-Enn Timber tillverkar och levererar limfog till ett 15-tal olika länder och kan anpassa kvalité, förpackning och utförande helt enligt Era önskemål.

Limfogsskivorna är styckvis krympplastade med miljövänlig plast för att hålla smuts och fukt borta och kan förses med etikett efter kundens önskemål och behov.

Skivorna kan även levereras med frästa profiler som t.ex. fasade kanter, runda kanter, utforingar m.m. Råvaran kommer från de välskötta Svenska skogarna och är givetvis FSC®. Med vår höga leveranssäkerhet är vi en pålitlig producent och leverantör av limfog.

Limfog Ek – Hobby


Ess-Enn Timber erbjuder även limfog i Ek. Precis som vår limfog i furu kan vi anpassa förpackningens utförande enligt kundens önskemål. Vår limfog är fingerskarvad med europeiskt ursprung och finns i de mest förekommande dimensioner i 18 mm tjocklek.

Klicka på länken nedan för att se mått och storlekar för sortiment.
Sortimentbeskrivning 

Fixboard

FixBoard är Ess-Enn Timbers egna varumärke och representerar ett komplett sortiment av massiva limfogsskivor och konsumentinformation. FixBoard-sortimentet utvecklas ständigt för att varje butik skall nå maximal försäljning.

FixBoard Hobbyskivor

• Ett välkänt varunamn som står för kvalitet, service och miljötänkande.
• En modern, säljande och skyddande förpackning.
• Skivorna tillverkas i en stor mängd olika format.
• Naturligtvis FSC® – miljötänkande.

Klicka på länken nedan för att se mått och storlekar för sortiment.
Sortimentbeskrivning 

Fixboard Wall

Fixboard Wall är en innepanel framtagen i nordisk furu som är avsedd för stående montering. Fixboard Wall är producerat på samma sätt som våra limfogsskivor vilket gör den betydligt stabilare än traditionell väggpanel i massiv trä.
Den profilhyvlas med not och fjäder, därefter borstas och ytbehandlas den med en vattenbaserad bets. Detta för att framhäva träets naturliga och oändliga variationer vilket ger liv åt väggen.

Fixboard Wall finns i tre färger (Kalkvit, Ljusgrå samt Tallkottsbrun) och i två profiler (Pärlspont samt Skuggprofil). Produkten är FSC-certifierad.

Klicka på länkarna nedan för att se mått, storlekar för sortiment och monteringbeskrivning.
SortimentbeskrivningMonteringbeskrivning

Möbel- och trappämne

Ess-Enn Timber har mångårig erfarenhet av att tillverka och producera möbelfog och trappämne i hög kvalité. Här använder vi endast den bästa råvaran som finns, furan får växa under en mansålder i de djupa skogarna i norra Sverige. Med en kontrollerad fuktkvot på 8-12% lämpar den sig mycket bra för tillverkning av möbel. Produktionen är helt kundanpassad och för oss är det mesta möjligt.

Idag levererar Ess-Enn Timber till nöjda möbeltillverkare, sängtillverkare och kökstillverkare som tillverkar massiva och exklusiva kök samt olika inredningsföretag som egentligen bara har en sak gemensamt.

De vill ha massiv trä och de nöjer sig bara med det bästa!

Kvalitet & toleranser

Användning: Fronter, toppar eller delar som är väl synliga vid normal användning av möbeln. Framsidan innehåller alla typer av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande svarta kvistar med en max diameter av ca 10 mm. Märgprickar och mindre mängd fastsittande märg är tillåten. Max ca 100 mm längd. Baksidan är av lägre kvalitet.

*** Möbelkvalitet

Användning: Fronter, toppar eller delar som är väl synliga vid normal användning av möbeln. Framsidan innehåller alla typer av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande svarta kvistar med en max diameter av ca 10 mm. Märgprickar och mindre mängd fastsittande märg är tillåten. Max ca 100 mm längd. Baksidan är av lägre kvalitet.

** Standardkvalitet

Användning: Den mest förekommande kvaliteten limfog för alla typer av furumöbler eller delar som är synliga, men ej iögonfallande vid normal användning av möbeln. Alla former av friska kvistar i obegränsat antal. Fastsittande svarta kvistar, max ca 15 mm. Fast märg, max längd ca 300 mm kan förekomma. Kvist- och kådlåpsreparationer kan erfordras. Väl avvägd mönsterbild. Baksidan är av lägre kvalitet.

* Budgetkvalitet

Användning: Konkurrenskraftig limfog för lägre möbelkvalitet eller för delar som ej syns vid normal användning. Alla former av friska och svarta kvistar i obegränsat antal. Urfallna kvistar, torra kådlåpor och sprickor i materialet kan förekomma. Märg i obegränsad mängd.

Tillverkare Limfog

Klicka på bilden för att starta filmen från vår fabrik för Limfog.

 

ESS-ENN Timber AB
Skruvbyvägen 2A
365 94 Skruv
Sverige

Tel: +46 478 208 00
Fax: +46 478 208 01
info@ess-enn.se

Org.Nr: 556381-7211

Limfog     Hyvlade trävaror     Biobränsle     Certifieringar     Kontakt

ESS-ENN har i över 30 år producerat och levererat ett brett sortiment av träprodukter över hela världen. ESS-ENN har idag en av Sveriges största och modernaste produktionsenheter av limfog samt eget hyvleri.